Stránky

11 února 2015

Zn.: Ryhle + nekvalitně!

(Publikováno již r. 2014 měsíce září)

Tváříme se nešťastně, když nás média bombardují válečnými zprávami ze zahraničí. Uchováváme si tvář soucitu bez motivace ke změně. Proč tam tisíce kilometrů daleko válčejí a my si vybíráme nejnovější typ iphonu od Vodafonu? Zapneme televizi, otevřeme noviny a Ti zlí páni v oblecích na nás vytasí ony krvavé události. Pár sekund žijeme s životy na obrazovkách či stránkách novin. A o pár minut později? Zavřeme, vypneme a řešíme co bude k večeři. Sestavujeme seminární práce, obsluhujeme zákazníky, stříháme cizí vlasy, čistíme zubní kameny, venčíme psy, sestavujeme počítačové programy,...
Pomůže naše běžná činnost k vývoji lidstva správným směrem?


Nezabýváme se věcmi do hloubky. U seminární práce nás nejvíce zajímá, kolik jsme vytvořili stran. Prodavačky si přejí, aby odbil čas zavíračky. Vlasy obarvíme bez otázky "kolik toho člověk v těchto vlasech zažil?"
Lidé potřebují smýšlet do samého jádra děje, myšlení, věcí. Potřebují. Ale ona nutnost se stává stejně krvavou jako konflikt východu. Není nic bolestnějšího, než tápat po samém dně, uprostřed onoho humusu. Nikdo jiný než my samotní a naše myšlenky. To bolí, a tak pojďme si zahrát hru. Jaký je název? Óóó, povrchnosti, prosím, neodcházej.

Instatní životy na entou. S instantními polévkami a recepty od Ládi Hrušky, který dokazuje, že primitivní věci mohou cokoliv ovládnout. Pouze méně přemýšlející člověk mohl vyvolat válku. A pouze hlupák se k němu připojil. Největší zbraní lidstva se stává komunikace. Rozhovor, naslouchání, mlčení,...

Ty naše ubohé hormony. Jsou stejně absurdní jako upečený zákusek v mikrovlnce do pár minut. Vyvolávají boje mozkové. Hemisféry se slévají. A my kreslíme obrazce z lidské krve a z prázdných těl tvoříme nesmyslné bariéry.

Nám chybí vytrvalost, protože všechnu spolkla válečná pole.


Zmatené jako čínské nudle putující do KLDR rychlovarnou konvicí.

Žádné komentáře:

Okomentovat